April 27, 2017

Shaklee HQ berpindah ke Sunway Geo


Selesai memborong dekat Shaklee Hq!
Cantiknyaaaa HQ baruuuu 😍



Design pick and pay gituuuu
Jangan jeles SID lain, ainin da pegi 😁

Mr Half dah tak sabar menunggu Cinch Latte dieee πŸ˜‚

April 24, 2017

Breakfast with CINCH

Haha happy sangat sampai ainin doodlekan diaaa πŸ˜†

Kami memang konsisten sangat minum cinch chocolate previous previous months. Ainin beli Disember ke Januari entah cinch tuh, lepas ESP habis, terus beli cinch sebab sama je sebenarnya. Dedua pun cover badan punya protein keperluan. Cecuma ESP lagi murah tapiii cinch lagi sedap
😁😁😁 dan esp tak disarankan untuk jadi meal replacement tapi cinch boleh!

Kami suka sangat!

Tak sempat prepare breakfast ke apa, memang kacau cinch dengan chilled drinks, Ya Allah memang marveles! Fefeeling bawak gerai cool blog masuk rumah gitu πŸ˜‹

Plus plus lagi,minuman healthy kannn.

Jimat yang amat sebab after few months baru habis. So dulu minum yang chocolate punya. Kalau ESP ada perisa vanilla jeee, CINCH ada chocolate, vanilla and latte. Yang bestnya latte cinch tade caffeine!

Memang tak bole pisah lama lama dengan cinch! Bila yang chocolate dah habis, kami nak try yang latte pulak yeayyy πŸŽ‰ bila Mr Half dah menyangkut sama, maksudnya bukan ainin jelaa yang perasan dorang ni best πŸ˜†

Ada yang nak try sekali boleh pm ainin okeh?

Side efek dia kulit jadi tergebus, puasa pun tak perasan sebab dia bantu fill kan perut 😁

Tak sabar nak repeat peat peat πŸ’š

Salam isra' mikraj everybodyyyy

Xoxo
Ainin | 0145291689

April 23, 2017

Changes

Teknologi pun berubah bila beredarnya masa.
Bila kita mahu berubah ke arah yang lebih baik?

Tadabbur itu di mana mana.
#inspiredbyboey
#inspiredbywheniwasakid

Exercises


Berlatih kembali.

His Kek Batik Cheese

Disebabkan patients cancel next week so ainin tak terikat dengan lab dan terengganu pulak cuti, so i need to balik jumpa my half and writing there. Melaksanakan tanggungjawab pjj as well. /
Penat yang amat bila tak dapat settle down pon sejak few weeks dan bergerak gerak ke sana ke mari. Sebab tu ainin sangat needs some supplement because i need extra energy and shaklee really helps me alhamdullilah. Thank you #vitalea and everything. Kalau awak pun kerja penat penat rasa penat amat boleh jeee tetanyaa ainin okeh sebab ainin dah rasa macammana perubahan bila balik jeee selesema dan demam. Sekarang dah okeii. So overall my movement were: /

Sg buloh ➡️ gombak for kembuku ➡️ Sg buloh ➡️ terengganu ➡️sg buloh ➡️shah alam for staying rumah kakak ➡️putrajaya for conference ➡️shah alam ➡️ putrajaya ➡️ shah alam ➡️ sg buloh ➡️ terengganu
/
Penat sangat! Tapi tiba tiba rasa penat tu hilang saappppp bila disambut pukul 12 malam semalam dengan #kekbatikcheese HOMEMADE by suami 😭 he really awesome at cooking and suprise as well. Thank you suami! Tetiba terflash back ainin sambut beliau dengan apa yaaa bila beliau balik sungai buloh? /
Teringat kata kakak. Dont worry, all the penats would be given enormous pahala and blessings❤️ jom kita mengutip pahala in marriage life for the married couples and to parents buat sahabat yang Allah susun dengan jadual lain dulu by now 😊
/
For happiness, we have to sacrifice and do our parts.
Jangan terpengaruh dengan drama dan novel cintaa yaaa please please! Tetakut the novel readers dah ada satu mindset dan expectation which during reality, it needs efforts in everything.

Vending Machine Buah!



Lepas seminggu stay rumah kakak untuk conference previous day, it's time to return.
Sampai je kampus, nampak bende ney diam diam tepi dinding.
Waaaa! Impressed ngat ngat dengan vending machine neh!
Aaaaa ni baru betol!πŸŽ‰
Kena banyakkan vending machine macamni instead of air air tin tu.
Good job uitm sungai buloh 😊
Let's have our real food people πŸ’ͺ🏻
Kena makan buah banyak banyak sampai boleh ada alasan nak tolak supplement okeh 😜
Yang tak makan buah sayur tu plus banyak makan processed food,
Lets muhasabah our body nutrients 😀

Performance Drink vs minuman 100plus



Panas lit lit sekarang ☀️☀️☀️
Sekarang ni ainin memang nak menjauhi air kotak air tin atau mana mana processed drinks yang dekat kedai tuh.
Cumanyaaa air botol yang paling ainin macam boleh consider sikitlaaa ialah air 100plus. Tapi dia still bergas dan ofkossss guleeee tingggi though isotonik lah apelah kann
Tapi tak lagi bila dah tahu ada yang healthy punyaaa 😁nak tahu tak MINUMAN POWER yang boleh bantu hilangkan haus dalam masa 1 minit?
Yes! Its #pdshaklee atau lebih dikenali sebagai #performancedrink #orange ni! Bancuh sejuk sejuk, minum gulp gulp. Segar, rasa macam korang duduk bawah air terjun tau! πŸ˜‚
air ni sebenarnya ala ala 100plus gitu, menghidrat semula badan tapi LEBIHNYA dia adalah dia tidak bergas dan rendah kandungan gula 😊rasa sangat sedap.
Rasa ralat samgat bila tahu ada orang pregnant woman yang terpaksa minum air 100plus yang banyak sebab hilang banyak air sebab morning sickness. Just nak bagitahu mommy mommy ada pilihan yang lebih baek dan healthy okeh!
Nak nak bila puasa nanti, inshaaAllah PD saangat membantu bab penghidratan badan πŸ’š
Nak tanya apa apa pm ainin je | 0145291689 🌹